Data: 2004-01-16 20:00:26
Temat: Re: drożdżowy topielec - pytanie uściślające
Od: "I.P." <i...@g...de>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Joanna Gacka" <j...@w...o2.pl> schrieb im Newsbeitrag
news:bu9fbj$7fc$1@nemesis.news.tpi.pl...
> Przeszukałam googla i w ogóle internet w poszukiwaniu przepisu na ciasto
> drożdżowe, które topi sie w wodzie. Najsensowniej wygląda mi przepis do
> którego linka daję poniżej.
> http://tinylink.com/?yS8HBhOEl5
> Tylko....
> mam wątpliowość jedna - czy ciasto wg tego przepisu można upiec tak
> normalnie, niekoniecznie zawijając w nie mak/ser/ czy co tam.
> Ann Landers
Z drozdzowego, topionego w wodzie robie ciasteczka np. z marmolada.Tak wiec
ten zawijaniec to nic innego, tylko duuuuze ciastko.
Jezeli chodzi o ciasto z posypka, (z makiem, lub serem + posypka), to robie
"normalne" ciasto drozdzowe. Nie wyrabiam ciasta rekami, tylko robota
zatrudniam, dodam, ze uzywam drozdzy w proszku, co tez ulatwia prace, bo
takie drozdze sypie sie do maki i nie ma calej zabawy jak z tymi innymi
drozdzami.
Ilona
|