Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!newsfeed.gamma.ru!Gamma.RU!newsfeed.icl.net!newsfeed.fjserv.n
et!oleane.net!oleane!wanadoo.fr!proxad.net!feeder2-1.proxad.net!news1-2.free.fr
!not-for-mail
From: "Ewa \(siostra Ani\) N." <n...@y...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
References: <aqb82l$j79$1@news.tpi.pl>
Subject: Re: dziczyzna
Date: Sat, 9 Nov 2002 13:30:59 +0100
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-1"
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Lines: 34
Message-ID: <3dccfc5b$0$11835$626a54ce@news.free.fr>
Organization: Guest of ProXad - France
NNTP-Posting-Date: 09 Nov 2002 13:15:23 MET
NNTP-Posting-Host: 212.198.39.175
X-Trace: 1036844123 news1-2.free.fr 11835 212.198.39.175
X-Complaints-To: a...@p...net
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:133886
Ukryj nagłówki
"ac3" <a...@p...onet.pl> a écrit dans le message de news:
aqb82l$j79$...@n...tpi.pl...
> witam wszystkich smakoszy!
> ostatnio mam dostep do dziczyzny i prosilbym o sprawdzone (nie ze strony)
> przepisy na owa
> dodam ze najczesciej dostaje calego koziolka a jest tam tego troche
> robilem juz gulasz , pieczen, zrazy zawijane w roznych sosach
> przydal by sie taki super przepis
> na swieta juz zaplanowalem do bigosu wkroic troszke (zawsze bigos robilem
z
> hodowlanych) zobaczymy jak wyjdzie :)?
> czekam niecierpliwie na Wasze sugestie i przepisy
> jest to dal mnie nowe doswiadczenie ale mowie Wam comber (poledwica) z
> jelenia :) poezja.... a moze nawet orgazm kulinarny
> (przepraszam za porownanie nie adekwatne do jedzenia ale..)
>
>
Odzywam sie :-)
Raz w zyciu robilam potrawka z sarny, mieso kupilam mrozone.
Zainspirowalam sie przepisem na mrozonce i udusilam cos w rodzaju gulaszu
dodajac czerwone wino (wytrawne oczywiscie, to byl chyba jekis tanszy
burgund), cale ziarna jalowca, czarnego pieprzu i ziela angielskiego.
Podalam z ryzem i towarzystwo (wybredne i znajaca dziczyzny) zjadlo
wszystko, rowniez pieprz etc.
Ewcia
ps. poniewaz towarzystwo byla naprawde wybredne, zrobilam "obok" gulasz z
kurczaka po normandzku, tez zjedli :-)
--
Niesz !
|