Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news.glorb.com!postnews.google.com!k70g2000cwa.googlegroups.com!not-for-mai
l
From: "grasshopper" <m...@g...com>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: dzien dorby po raz pierwszy
Date: 8 Nov 2006 01:51:18 -0800
Organization: http://groups.google.com
Lines: 46
Message-ID: <1...@k...googlegroups.com>
References: <1...@i...googlegroups.com>
<eis8mi$62h$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: 212.2.100.176
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset="iso-8859-2"
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable
X-Trace: posting.google.com 1162979482 14645 127.0.0.1 (8 Nov 2006 09:51:22 GMT)
X-Complaints-To: g...@g...com
NNTP-Posting-Date: Wed, 8 Nov 2006 09:51:22 +0000 (UTC)
In-Reply-To: <eis8mi$62h$1@inews.gazeta.pl>
User-Agent: G2/1.0
X-HTTP-UserAgent: Mozilla/4.0 (compatible; MSIE 6.0; Windows NT 5.1; SV1; .NET CLR
1.1.4322; .NET CLR 2.0.50727),gzip(gfe),gzip(gfe)
Complaints-To: g...@g...com
Injection-Info: k70g2000cwa.googlegroups.com; posting-host=212.2.100.176;
posting-account=D5yHyw0AAABVg4aPdRxYKpG79l0vpRVP
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:282553
Ukryj nagłówki
:)
zapewne wrazenie bede mial pozytywne bo nie tylko lubie jesc ale i
rozmawiac na tematy kulinarne.
mam nadzieje ze w natloku tych wszystkich obowiazkow uda mi sie znalezc
czas aby poudzielac sie na forum.
a propos ziemniakow.... lubie w kazdej postaci ale te z ogniska
wyjatkowo. mysle ze to z powodu samego klimatu jakie daje ognisko.
plenerowe gotowanie (grill, ognisko) szczegolnie jest mi mile.
a dodatki do ziemniakow o jakich wspomnialas sa jak najbardziej ok. nic
dodac nic ujac.
czasami jednak najwiecej uroku ma wyciaganie ziemniakow wprost z
ogniska i parzenie sobie rak przy tej okazji a potem zjadanie ich np
wylacznie posypanych sola.
czasami takie ascetyczne okolicznosci sa bardzo pozadane bo samo
jedzenie i moj stosunek do niego do ascetycznych napewno nie nalezy :)
pozdrawiam
mariusz
czeremcha napisał(a):
> grasshopper <m...@g...com> napisał(a):
>
> > witam serdecznie po raz pierwszy i tymczasem koncze na niniejszym
> > powitaniu.
> > dodam tylko ze lasuch ze mnie i kocham jesc....
> > ..... i kocham trywialne pieczone ziemniaki ;)
> > milego dnia
>
> Dzień dobry!
>
> I z ogniska, i z piekarnika? Ostatnio robiłam takie piekarnikowe z
> twarożkiem z dodatkiem bryndzy, oliwek i suszonych pomidorów.
>
> Ciekawe, jakie wrażenie będziesz mieć po lekturze kuchni przez jakiś czas?
>
> Ania
>
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|