Data: 2006-11-08 09:51:18
Temat: Re: dzien dorby po raz pierwszy
Od: "grasshopper" <m...@g...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
:)
zapewne wrazenie bede mial pozytywne bo nie tylko lubie jesc ale i
rozmawiac na tematy kulinarne.
mam nadzieje ze w natloku tych wszystkich obowiazkow uda mi sie znalezc
czas aby poudzielac sie na forum.
a propos ziemniakow.... lubie w kazdej postaci ale te z ogniska
wyjatkowo. mysle ze to z powodu samego klimatu jakie daje ognisko.
plenerowe gotowanie (grill, ognisko) szczegolnie jest mi mile.
a dodatki do ziemniakow o jakich wspomnialas sa jak najbardziej ok. nic
dodac nic ujac.
czasami jednak najwiecej uroku ma wyciaganie ziemniakow wprost z
ogniska i parzenie sobie rak przy tej okazji a potem zjadanie ich np
wylacznie posypanych sola.
czasami takie ascetyczne okolicznosci sa bardzo pozadane bo samo
jedzenie i moj stosunek do niego do ascetycznych napewno nie nalezy :)
pozdrawiam
mariusz
czeremcha napisał(a):
> grasshopper <m...@g...com> napisał(a):
>
> > witam serdecznie po raz pierwszy i tymczasem koncze na niniejszym
> > powitaniu.
> > dodam tylko ze lasuch ze mnie i kocham jesc....
> > ..... i kocham trywialne pieczone ziemniaki ;)
> > milego dnia
>
> Dzień dobry!
>
> I z ogniska, i z piekarnika? Ostatnio robiłam takie piekarnikowe z
> twarożkiem z dodatkiem bryndzy, oliwek i suszonych pomidorów.
>
> Ciekawe, jakie wrażenie będziesz mieć po lekturze kuchni przez jakiś czas?
>
> Ania
>
>
> --
> Wysłano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
|