Data: 2000-10-11 07:57:25
Temat: Re: emulgatory
Od: "Jader" <j...@p...com.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Wladyslaw Los <w...@t...com.pl> w wiadomości do grup
dyskusyjnych napisał:1eiawpa.62oab61gbw77kN%w...@t...com.pl...
> Magda <m...@p...com> wrote:
>
> > Witam wszystkich
> > Troche temu, pytalam o przepis na lody. Otrzymalam odpowiedz, za co
> > serdecznie dziekuje.
> > W przepisie wystepowal emulgator.Chcialam sie dowiedziec, co to jest
>
> Substancja pozwalajaca na utworzenie sie emulsji, czyli mieszaniny dwoch
> plynow, normalnie nie mieszajacych sie, np. wody i tluszczu. W kuchni
> jako emulgatory sluza m.in. zoltko jaja, czosnek, musztarda.
>
Mysle, ze do lodow najlepszy bylby czosnek :D Juz sobie to wyobrazam. Mniam.
Jader
|