Data: 2007-01-08 07:56:11
Temat: Re: fasola - jak przechowywać?
Od: "Anka P." <t...@a...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
W dniu 2007-01-08 08:47, Beata Mateuszczyk napisał/a:
> Możesz przybliżyć, bo ciekawosć mnie zżera, co to jest moczona fasola?
> Nigdy się z czymś takim nie spotkałam i do tego w siatce. Tak na logikę
> namoczona fasola powinna być raczej hermetycznie zapakowana, jeśli ma
> przetrwać w sklepie do czasu sprzedaży.
Moczona fasola to taka ładna, niepomarszczona jak sucha i taka ktorej
nie musisz moczyc całą noc przed gotowaniem tylko od razu wrzucić do
wody i zacząć gotować.
Moja logika mówi mi, że jednak moczona nie powinna być hermetycznie
zapakowana ze względu na zawartą wilgoć, bo mogłaby momentalnie spleśnieć.
Pozdrawiam
--
Anka P.
|