Data: 2007-01-08 08:07:28
Temat: Re: fasola - jak przechowywać?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Anka P." <t...@a...pl> wrote in message
news:enstlg$a32$1@nemesis.news.tpi.pl...
>W dniu 2007-01-08 08:47, Beata Mateuszczyk napisał/a:
>
>> Możesz przybliżyć, bo ciekawosć mnie zżera, co to jest moczona fasola?
>> Nigdy się z czymś takim nie spotkałam i do tego w siatce. Tak na logikę
>> namoczona fasola powinna być raczej hermetycznie zapakowana, jeśli ma
>> przetrwać w sklepie do czasu sprzedaży.
>
> Moczona fasola to taka ładna, niepomarszczona jak sucha i taka ktorej nie
> musisz moczyc całą noc przed gotowaniem tylko od razu wrzucić do wody i
> zacząć gotować.
> Moja logika mówi mi, że jednak moczona nie powinna być hermetycznie
> zapakowana ze względu na zawartą wilgoć, bo mogłaby momentalnie spleśnieć.
>
> Pozdrawiam
> --
> Anka P.
Gdybym taką kupił to: zrobiłbym płukanie i gotowanie, a nie składowałbym,
nawet przez noc do rana...
|