Data: 2001-11-21 14:00:48
Temat: Re: fasolka po bretońsku...
Od: "Anna Sheridan" <a...@o...com.au>
Pokaż wszystkie nagłówki
Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk> wrote in message
news:ektmvtcep3vvun8ghvmprbk6klnar0p2vt@4ax.com...
>
>
> Z melasa to Boston Baked Beans. jane, nie bardzo slodkie, bo to
> sie dusi z kawalem wedzonego boczku, tak jak u Ciebie. Ta melasa
> to taka czarna asfaltowa maz...nie za bardzo slodkie, ale ciekawe
> efekty daje.
Ja tez dodaje melasy, choc bez boczku, bo jestem wegetarianka. Melasa ma
duzo witamin i innych zdrowych rzeczy (nie pamietam co), slyszalam ze zdrowo
jest rano wypic szklanke cieplej wody z lyzeczka melasy i sokiem z cytryny
(nie mialam odwagi sprobowac). Dodaje tez melasy jak pieke zytni albo razowy
chleb, taki typu ciezki gnieciuch.
Ania
|