Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!news.ipartners.pl!newsfeed.gazeta.pl!news.onet.pl!newsfeed.tp
internet.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: faszerowana cukinia - pomocy!
Date: Fri, 16 Aug 2002 14:59:45 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 29
Message-ID: <ajit9k$erh$1@news.tpi.pl>
References: <ajiq1r$stq$1@news.tpi.pl> <3...@u...fu-berlin.de>
<ajiran$5jh$1@news.tpi.pl> <ajirro$82k$1@news.tpi.pl>
<ajisl9$ber$1@news.tpi.pl>
NNTP-Posting-Host: pa186.gdansk.sdi.tpnet.pl
X-Trace: news.tpi.pl 1029503093 15217 213.25.246.186 (16 Aug 2002 13:04:53 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 16 Aug 2002 13:04:53 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:120382
Ukryj nagłówki
Użytkownik "biedronka" <b...@b...net.pl> napisał w wiadomości
news:ajisl9$ber$1@news.tpi.pl...
... i tak jak waldek proponowal chyba najlepiej jest podpiec w
> skorce a najwyzej pozniej wyskrobac zawartosc. jak myslicie?
>
> ania
to juz jak wolisz, mozesz zapiec w skorce a jak po upiesczeniu i pokrojeniu
w plastry ( tak 1-1.5 cm te plastry)do konsumpcji bedziesz jadla to nozem i
widelcem- to ominiesz zgrabnie sama skore.
co prawda pytalas Waldka, ale niech tam:)
Jajko ma byc surowe- ono zlepia caly farsz.
z kurkuma jak wolisz mozna z nia gotowac albo tak jak ja robie : jak ryz
juz gotowy do odcedzenia (ugotowany) to wsypuje do wody kurkume, zamieszam,
wtedy ryz ma intensywniejszy kolor a jak sie gotuje - to jakby troche
bardziej wyblakly. Ale to juz Twoj wybor. Aaaa...jeszcze Ci powiem jak
fajnie podac . Ugotowany ryz pakuje do miseczki , lekko ugniatam i robie na
talerzu taka babke z foremki , ktora dekoruje tym co mam na czubku- a to
papryka konserwowa a to surowa natka pietruszki .Obok plastry cukinii z
farszem w srodku, albo cokolwiek- kotlet jakowys. Ladnie to wyglada...Lubie
jesc tez oczami:)
Jola L-L
|