Data: 2002-08-16 12:59:45
Temat: Re: faszerowana cukinia - pomocy!
Od: "Jola L-L" <j...@i...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "biedronka" <b...@b...net.pl> napisał w wiadomości
news:ajisl9$ber$1@news.tpi.pl...
... i tak jak waldek proponowal chyba najlepiej jest podpiec w
> skorce a najwyzej pozniej wyskrobac zawartosc. jak myslicie?
>
> ania
to juz jak wolisz, mozesz zapiec w skorce a jak po upiesczeniu i pokrojeniu
w plastry ( tak 1-1.5 cm te plastry)do konsumpcji bedziesz jadla to nozem i
widelcem- to ominiesz zgrabnie sama skore.
co prawda pytalas Waldka, ale niech tam:)
Jajko ma byc surowe- ono zlepia caly farsz.
z kurkuma jak wolisz mozna z nia gotowac albo tak jak ja robie : jak ryz
juz gotowy do odcedzenia (ugotowany) to wsypuje do wody kurkume, zamieszam,
wtedy ryz ma intensywniejszy kolor a jak sie gotuje - to jakby troche
bardziej wyblakly. Ale to juz Twoj wybor. Aaaa...jeszcze Ci powiem jak
fajnie podac . Ugotowany ryz pakuje do miseczki , lekko ugniatam i robie na
talerzu taka babke z foremki , ktora dekoruje tym co mam na czubku- a to
papryka konserwowa a to surowa natka pietruszki .Obok plastry cukinii z
farszem w srodku, albo cokolwiek- kotlet jakowys. Ladnie to wyglada...Lubie
jesc tez oczami:)
Jola L-L
|