Data: 2007-05-12 20:08:09
Temat: Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Konrad Kosmowski" <k...@k...net> wrote in message
news:20070512220504.70b91071@localhost.localdomain..
.
> ** Panslavista wrote:
>
> > Niezupełnie - skrobia ryżowa ulega skarmelizowaniu (niewielkiemu)
> > dzięki czemu ryż zmienia kolor na złoty i jego smak staje się
> > wyrazisty i zupełnie inny niż ryżu białego - nadal może być
> > dietetyczny - dla tych, którzuy muszą jeść tylko ryż - wybawienie od
> > monotonii...
>
> OK. Jak napisałem IMHO będzie to bardzo delikatna zmiana, w
> przeciwieństwie do potraktowania tego ryżu jakąś przyprawą (a najlepiej
> zestawem) o mocnym aromacie.
Chodziło o ryż, a nie o to, do czego ten ryż będzie zastosowany - tu
możliwości szerokie - od rosołu z gwoździa (wodzianki) do najwymyślniejszych
dań.
|