Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli? Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news2.icm.edu.pl!news.supermedia.pl!news.nask.pl!news.n
ask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Tomasz Dryjanski" <T...@s...o2.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: gotowanie ryżu/ziemniaków - co zamiast soli?
Date: Sat, 12 May 2007 22:45:29 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 26
Message-ID: <f25992$o7j$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <m...@4...com>
<2...@l...localdomain>
<f25408$6c6$1@nemesis.news.tpi.pl> <f255fn$5vu$1@news.onet.pl>
NNTP-Posting-Host: cqm23.neoplus.adsl.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1179002979 24819 83.31.244.23 (12 May 2007 20:49:39 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Sat, 12 May 2007 20:49:39 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3028
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3028
X-RFC2646: Format=Flowed; Original
X-Antivirus: avast! (VPS 000739-3, 2007-05-11), Outbound message
X-Antivirus-Status: Clean
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:296374
Ukryj nagłówki

Użytkownik "bulka paryska" <z...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
news:f255fn$5vu$1@news.onet.pl...
> "Tomasz Dryjanski" <T...@s...o2.pl> wrote in
> message news:f25408$6c6$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
>> > Ale sól w dowolnej postaci?
>>
>> Cóż. Sól - to sól. Czyli chlorek sodu. Niezależnie od
> postaci.
>> I jest to jak dotąd jedyna znana słona substancja zdatna do
> przyprawiania
>> potraw...
> -----------
> Jest jeszcze NaK, chlorek potasu, uzywany do solenia w diecie
> dla wysokocisnieniowcow. Wiem, bo w rodzinie uzywano.
> Pytac w aptece. A w ogole, to lekarz powinien byl
> poinformowac.

Jeśli chlorek potasu, to raczej KCl.Ale smak ma obrzydliwy, i - moim
zdaniem - niezbyt słony.
Czasem można kupić mieszankę 30% KCl i 70% NaCl, "dietetyczną". Żeby uzyskać
zamierzony efekt smakowy, trzeba jej po prostu wsypać więcej. ;)

T. D.


 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.05 Tomasz Dryjanski
12.05 bulka paryska
12.05 Panslavista
12.05 Juf
12.05 Panslavista
12.05 Konrad Kosmowski
12.05 Panslavista
12.05 Konrad Kosmowski
13.05 Marek
13.05 eM eL
13.05 Panslavista
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Senet parts 1-3
Senet parts 1-3
Chess
Dendera Zodiac - parts 1-5
Chess
Vitruvian Man - parts 7-11a
Dendera Zodiac - parts 1-5
Vitruvian Man - parts 1-6
Vitruvian Man - parts 7-11a
Vitruvian Man - parts 1-6
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"