Data: 2004-08-18 16:04:51
Temat: Re: humus lub houmous - strączkowe inaczej
Od: m...@p...onet.pl (Kot)
Pokaż wszystkie nagłówki
eM wrote:
> "Kot" pyta, calkiem slusznie:
>
>
>>(bo Ty chyba tez robisz to z grochu wloskiego?)
>
>
> No nie wiem. Na torebce (lub puszce - jupi, jupi nie trzeba moczyc)
> napisane jest chickpea. Czyli groch. Ale nie wiem dokladnie jaki. Ide
> sie douczyc, bo ja ze strączkowych mam mierny, czyli dwóje :-(.
>
> Pozdrawiam,
> eM, co sie nie zna na straczkowych ani po polsku, ani po angielsku, ani
> po hindusku, ani w zadnym innym jezyku, ktorego nie zna - paradoks
> jakis? ;-)
Rzeczywiscie, okropny brak edukacji ;))))
Zwykly groch jest okragly i gladki, w polowkach oczywiscie nie jest
okragly, tylko polowkowy ;) A wloski, w kolorze kremowym, ma takie jakby
bruzdy po calosci (niezbyt glebokie) i z jednej strony cos, co moja Mama
nazywa... cyckiem, cos takiego wystajacego.
--
Kot
m...@p...onet.pl
--
Archiwum grupy: http://niusy.onet.pl/pl.rec.kuchnia
|