Data: 2002-08-19 19:19:08
Temat: Re: i znow creme fraiche
Od: "vefour" <v...@p...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Cropish" <c...@a...net> napisał w wiadomości
news:ajqt40$17dk$1@pingwin.acn.pl...
>
> > A ona pracuje dla Larousse i chce zrodel ;-(((
> Wlasnie, a propo's tego Larousse'a - jak to z nim jest? Nie uwazam
> Maklowicza za znawce wszelkiego tematu, ale jakis czas temu w felietonach
we
> Wprost z Bikontem doszli do wniosku ze to wcale nie taka wszechwiedzaca
> ksiega:) tzn jesli chodzi o kraje inne niz Francja - bo o Polsce pisali
> rozne dziwne rzeczy. Wiec jak to z tym jest? Przyznam ze sama nie mialam
> przyjemnosci nawet ogladac Larouss'a wiec nie wiem :)
> Marchefka
>
Bardzo solidna encyklopedia (i ladnie wyglada na polce, zwlaszcza obok
ksiego Escoffera :), ale faktycznie na temat kuchni narodowych odjezdza
momentami - w polskiej masz barszcz, krupnik no i slawetna szczi, cokolwiek
to jest. :)))
V.
|