Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!newsfeed.pionier.net
.pl!news-fra1.dfn.de!newsfeed.ision.net!ision!easynews.net!easynet-isham!easyne
t-monga!easynet.net!newsfeeds.sol.net!posts.news.moreusenet.net!nnrp1-asbnva.nn
tpservers.com!not-for-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jajka-pytanko/Far Breton (P)(oT)
Date: Mon, 07 Mar 2005 21:14:10 +0000
Organization: Home
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
Message-ID: <e...@4...com>
References: <q...@4...com>
<6...@n...onet.pl>
<t...@4...com>
<422cb92c$0$29904$f69f905@mamut2.aster.pl>
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
MIME-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
Lines: 43
NNTP-Posting-Date: 07 Mar 2005 21:14:13 GMT
NNTP-Posting-Host: d88045ba.news.nntpservers.com
X-Trace: DXC=Rh8_YcHVDGDd4TA@TWaHKFc[3Bf`1S5Q@F0iV`L?jh_O>nY\nb3]1jM>5=DDV46UZF:J@fYG
iVfCJF0iV`L?jh_O]RXcOlGkHnL9jBlo2K7]\C:a1HLh[hlBG`_@UF[F\PSG
X-Complaints-To: k...@n...com
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:234177
Ukryj nagłówki
On Mon, 7 Mar 2005 21:30:48 +0100, "Agata" <a...@g...com.pl>
wrote:
>
>Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
>wiadomości news:th1p21d1nod9fu9sf3leshlj9qoe8jj3pi@4ax.com...
>
>> ale wykopalam Far Breton:
>> 6 jajek
>> 20dkg cukru
>> 20dkg maki
>> szczypta soli
>> 3/4 litra mleka
>> 20 dkg suszonych sliwek, przecietych na pol (ja, jak juz
>> wspominalam, biore/bralam, bo dawno nie robilam - wiecej, bo
>> jakos tak slabo wygladalo ;PPP
>>
>> Ubic jajka z cukrem (znaczy az cukier przestanie chrzescic za
>> bardzo i bedzie puszyste i jasne). Powoli wmieszac make. Dodac
>> szczypte soli. Dodawac mleko delikatnie mieszajac - znaczy dodac
>> troche mleka i delikatnie je wmieszac, dodac, wmieszac. Az bedzie
>> geste ciasto a la nalesnikowe. Nasmarowac duza blache (albo kilka
>> mniejszych) - tu akurat przepis przewiduje kwadratowa, 25 cm..
>>
>> Dodac sliwki i wylac ciasto na blache.
>> Piec miedzy godzine i cwierc a godzine i pol w piekarniku 180
>> stopni C - bedzie gotowe, jak bedzie sciete (bo to bardziej taki
>> jajeczny budyn niz ciasto) i bedzie zloto-brazowe.
>(ciach)
>
>Czekaj no ...niech ja Cie zlapie tylko....to zobaczysz....!!!!!
>Tak ze sledzia dostaniesz ze.....czekaj no tylko!
>
>(p.s. dobry far pachnie mi tak slodko miodowo)
>agataw
dobra, dobra, do cafe jeszcze nie zapodalam :P
Przed sledziem robie pad. mozesz mnie klepac owym po zadniej
stronie
Pierz i mea culpa
K.T. - starannie opakowana
|