Data: 2006-07-24 13:50:00
Temat: Re: jak podaa banany?
Od: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
** Barbara K. wrote:
>> A np. frytowane w panierce, można podać z syropem truskawkowym,
>> cynamonem, owocami leśnymi itp.
> Ten cynamon szczególnie mnie kusi... Zastanawiam się, czy takie
> panierowane dałoby się usmażyć na zwykłej patelni, tzn. nie na
> głębokim oleju...
Pewnie i się da, można by jeszcze podczas smażenia dodać cukru coby się
skarmelizował.
Klasyczne to jednak z frytkownicy z odpowiednią panierką:
http://images.google.com/images?q=fried+banana&svnum
=50&hl=en&lr=lang_en|lang_pl&start=20&sa=N&ndsp=20
--
+ ' .-. .
. http://kosmosik.net/ * ) )
* . . '-' . kK
|