Data: 2000-04-13 17:34:36
Temat: Re: jak przyrządzić prawdziwe cordon bleu - szukam przepisu ???????
Od: "Feliks" <f...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
"Feliks" <f...@p...net> wrote in message
news:8d4u98$be90$1@newssvr03-int.news.prodigy.com...
>
>
> "Grazyna Sztandera" <g...@w...pl> wrote in message
> news:8d472t$itr$1@sunsite.icm.edu.pl...
> > Mili wszystkowiedzący podajcie mi, o ile znacie przepis na prwdziwe
codron
> > bleu. Bardzo, ale to bardzo potzrebuje go.
> > Z góry dziekuję i pozdrawiam
> > Grażyna
> >
> To sie nazywa cordon blue..piers kurczaka nadziewana szynka i serem
> szwajcarskim.... Przeprowadzam sie i mam ksiazki kucharskie spakowane, ale
> jak Ci nikt tu nie pomoze to poszukam przepisu...
> F.
Sorry, zle napisalem.. TU SIE NAZYWA ( czyli w USA ) cordon blue, dam Ci
przepis na wieprzowine cordon blue.. kurczaka mozesz zrobic podobnie,
zrobisz kieszen w piersi i nadziejesz szynka i serem...a potem
panierujesz....
12 1 cm kotletow schabowych bez kosci
6 plasterkow sera szwajcarskiego albo emmenthalera
6 plasterkow wedzonej szynki
maka
1 rozbite jajko
bulka tarta
oliwa do smazenia
rozbij mieso na cienkie plastry, na kazdy z plaster sera poloz plasterek
szynki i zroluj to w rulonik, rozplaszcz reka, bedziesz miala 6
przyplaszczonych rulonikow... poloz to na kawalku miesa, przykryj drugim
kawalkiem, dobrze scisnij oba kawalki miesa razem...Umocz to w mace, potem w
rozbitym jajku a potem w bulce tartej...
Obrumien na goracej patelni, zmiejsz ogien, dodaj 2 lyzki wody, poddus ok.45
minut az kotlety beda miekkie, zdejmij pokrywke zeby sie obsuszyly i byly
lekko chrupkie....
|