Data: 2005-01-27 16:35:22
Temat: Re: jak sie wymiawia obcobrzmiace nazwy potraw?
Od: "Art(Gruby)" <A...@p...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Wed, 26 Jan 2005 16:38:32 -0800, Magdalena Bassett
<m...@o...com> wrote:
>Eeee to szkoda. Bo tyle bylo ciekawych potraw, jak rozne pieczone "do
>reki" ciasta nadziewane miesem, jarzynami, itd. Albo miesiwo z rozna.
>Albo drob pieczony w soli czy w glinie. Zawsze jestem na tych
>"tematycznych" jarmarkach rozczarowana poziomem jedzenia. Moze to
>wlasnie ta dziupla, ktora jeszcze nie jest zajeta "Art (Gruby), Krol
>potraw renesansowych". Moglbys miec taki skorzany fartuch i dziewki do
>pomocy, i jeszcze bys zarobil. "Tylko jedzenie kupione u nas przeniesie
>cie prosto w Renesans" - widzisz, jaka ladna reklame moglbys sobie zrobic?
>
>A to na fartuch "Fairest fares at the fair"
>MB
tez zaluje... zwlaszcza tych dziewek do pomocy ;-)))))))))
co do ciast nadziewanych do reki " na jeden zab" to jest pomysl -
pogadam z gosciem ktory ma dosc sporo kuchnie terenowa - zrobimy
serie probna i zobaczymy czy sie przyjmie...
;-)))
Art(Gruby)
"Abyssus abyssum invocat"
|