Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!warszawa.rmf.pl!newsfeed.tpinternet.
pl!news.tpi.pl!not-for-mail
From: "Mapet\(ka\)" <l...@w...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jak smażyc rybę
Date: Mon, 27 May 2002 11:23:12 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 25
Message-ID: <acstu8$rsf$1@news.tpi.pl>
References: <0...@n...onet.pl>
NNTP-Posting-Host: 213.134.138.130
X-Trace: news.tpi.pl 1022491401 28559 213.134.138.130 (27 May 2002 09:23:21 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Mon, 27 May 2002 09:23:21 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2600.0000
X-MSMail-Priority: Normal
X-Priority: 3
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2600.0000
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:109860
Ukryj nagłówki
> Ludzie pomóżcie, bo zaczynam wątpic w swoje umiejetności
> kulinarne. Ostatnio nie wychodzi mi smażenie ryby.
> Nie wiem co ja źle robie. A może mam złą patelnie?
> To co ściągam z patelni, przypomina wszystko, tylko nie
> smażoą rybę. Wszystko jest w rozsypce.
> Proszę, jak macie jakieś swoje wypróbowane metody smażenia,
> to napiszcie.
czytalam pobieznie wczesniejsze posty, wiec nie zauwazylam, czy ktos
powiedzial cos o sposobie smazenia. Ja robie tak:
Filet ryby przyprawiony maczam w mace potem w jajku i potem z mace jeszcze
raz, smaze na oleju na patelni teflonowej i nigdy mi sie nie spala i nie
przypala. Ogien jest srednio-maly, bo ryba szybko sie smazy. Jak spodnia
strona jest zlota, przewracam na druga.
Potem daje rybstwo jeszcze do zaroodpornego naczynia i do pieca. Aha,
rybstwo jest leciutko podlane woda. Jest wtedy pulchne, w ogole nie suche i
bardzo smaczne. W tym piekarniku rybstwo siedzi jakies 15-20 min w malej
temp.
Mapet
--
"Primum non stresere..."
|