Data: 2007-11-20 11:48:11
Temat: Re: jak to jest z gotowaniem mleka skondensowanego?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"TMK" <t...@p...onet.pl> wrote in message
news:fhugp1$dlt$1@mx1.internetia.pl...
>
> Użytkownik "Ikselka" <i...@p...onet.pl> napisał w wiadomości
> news:fhug76$f9a$1@atlantis.news.tpi.pl...
>
> >
> > Ktokolwiek przytomny (i zna podstawy fizyki), nie odważy się
> > ogrzewać(gotować!!!) cieczy w zamkniętym naczyniu.
> > To jest sprawa bezdyskusyjna.
> > Już dawno wymyślono zawór bezpieczeństwa - do zastosowań w
ciepłownictwie,
> > szybkowarach itp. Nie wiem, czemu tak uparcie ludzie szukają nowych
okazji
> > do narażania się na znane zagrożenia.
> > --
> Dokładnie jest tak jak piszesz-
> ale jak napisałam wyżej mleko się ścina przestaje być cieczą ...
Staje się zawiesiną. Efekty takie same.
Pewnie dla ciebie szkło to substancja stała?
|