Data: 2007-11-20 11:57:14
Temat: Re: jak to jest z gotowaniem mleka skondensowanego?
Od: Ikselka <i...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
TMK napisał(a):
> Dokładnie jest tak jak piszesz-
> ale jak napisałam wyżej mleko się ścina przestaje być cieczą ...
Bardzo Cię proszę, nie załamuj mnie jeszcze bardziej, please, please...
Mleko, nawet skondensowane, zawiera ponad 80 procent wody - dokładnie
nie wiem, może więcej.
Nie sądzisz chyba, że przy gotowaniu w zamkniętym naczyniu woda ugotuje
się "na twardo" lub zniknie...
Zatem ta woda w puszce pozostaje i przy ogrzewaniu paruje, rozprężając
się - I O TO MI CHODZI!!!
Piszę w nadziei, że tego typu eksperymenty (z gotowaniem mleka w
zamkniętej puszce) staną się tylko kiepskim dowcipem.
--
XL wiosenna
"Ci, którym natura każe się trzymać z dala od wspólnoty ... , nie
potrzebują też obrony, bo brak zrozumienia nie może ich ugodzić, są
bowiem poza kręgiem światła, a miłość znajdzie ich wszędzie. Nie
potrzebują też pokrzepienia, bo jeśli chcą pozostawać prawdziwi, mogą
czerpać tylko z siebie, zatem nie można im pomóc, przedtem
nie zaszkodziwszy." Franz Kafka
|