Data: 2013-04-19 14:12:48
Temat: Re: jak upiec domowy chleb?
Od: "madak" <w...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "piecia aka dracorp" napisał w wiadomości grup
dyskusyjnych:kkn1c0$ckc$...@d...me...
Dnia Wed, 17 Apr 2013 21:35:21 +0200, Qrczak napisał(a):
> A propos form do pieczenia... odkąd zaistniała potrzeba wypiekania
> większych ilości bochenków przy jednoczesnym braku czasu na babranie się
> w chlebowym "błotku" co tydzień, poza klasycznymi keksówkami używam
> tego: http://blanty.net/jogfoto/garnek-gesiarka-brytfanna.
jpg Działa bez
> zarzutu, wychodzi z tego ok. 3 kg bochenek.
>
> Q
To ja mam pytanie. Mam 2 formy, jedną srebną drugą czarną. Piekę w obu
formach ten sam chleb ale w czarnej formie wychodzi bardziej spieczony,
od strony blachy. Dlaczego? Zawsze wydawało mi się że tylko czymś jest
pokryta ta forma żeby nie rdzewiała. Ale najwidoczniej jest inaczej.
--
piecia aka dracorp
pisz na: piotr kropka rogoza at wp kropka eu
****************
Czarne blaszki używa sie do wypieków do 200 stopni.
Chleb pieczesz w wyższej temperaturze.
Nie nadają sie do pieczenia chleba.
|