Data: 2002-06-28 08:21:24
Temat: Re: jak zrobi? sos gorgoznola?
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Thu, 27 Jun 2002 19:06:17 +0200, waldemar z domu
<w...@t...de> wrote:
>
>
>> Mam takie oto pytanie : jak zrobi? do makaronu sos Gorgonzola. Domy?lam
>> si?, ?e z tego w?a?nie w?oskiego sera, ale jak??? I czy mo?na ten ser
>> zast?pi? innym, ple?niowym twardym i na pewno nie rokpolem który jest za
>> s?ony? tak aby osi?gn?? efekt gorgonzoli???
>
>to b?dzie wtedy sos rokpol. Mo?e zreszt? by? rokpol. Bierzesz serek topiony
>UFO (najlepiej z tych mniej s?onych) rozpuszczasz w mleku na gor?co,
>dodajesz pokruszonej gorgonzoli (lub innego ple?niowego) do smaku. Gotujesz
>mieszaj?c a? si? zrobi masa o porz?danej konzystencji, ew. rozcie?czy?
>mlekiem. Ja dodaj? troch? calvadosa, jak ?ony nie ma (bo ona nie lubi).
>Dosoli? (jak trzeba). Gotowe. ?ry?.
>
>Waldek
ja to bym ostroznei z ta iloscia Gorgonzoli, bo i slone i mocne w
smaku jak diabel....
musi byc plesniowy, bo inaczej smak w ogole sie zmienia. a moze
aromat. ja uzywam tez dolcelatte, ktory jest lagodniejszy. i
tylko odorbinke
Trysia
K.T. - starannie opakowana
-----------== Posted via Newsfeed.Com - Uncensored Usenet News ==----------
http://www.newsfeed.com The #1 Newsgroup Service in the World!
-----= Over 100,000 Newsgroups - Unlimited Fast Downloads - 19 Servers =-----
|