Data: 2006-08-14 12:15:23
Temat: Re: jak zrobic czerwony sos do pizzy?
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"medea" <e...@p...fm> wrote in message
news:ebpoup$3kr$1@proxy.provider.pl...
> Beata Mateuszczyk napisał(a):
>
>> bazylię, oregano) i odparowuję do właściwej gęstości. Nie dodaję mąki i
>> masła jak w powyższym przepisie. Zawsze sos jest czerwony.
>>
>
> Właśnie, właśnie, mąka pojaśnia cały sos. No i żeby jej dodać, trzeba by
> sos rozcieńczyć wodą i wtedy rzeczywiście wyszedłby pomarańczowy. Ja mąki
> też nie dodaję, chyba że naprawdę malutko.
>
> Ewa
Sosy można przyciemniać karmelem upalonym do odpowiedniego stopnia - byle
nie za bardzo, bo będzie gorzki.
|