Data: 2007-09-18 07:24:22
Temat: Re: jaki sos do ryby?
Od: kaskA <k...@g...net>
Pokaż wszystkie nagłówki
On 17 Wrz, 22:41, Magdalena Bassett <i...@b...com> wrote:
> Barbara K. wrote:
> > Uzytkownik "Magdalena Bassett" <i...@b...com> napisal w
> > wiadomoscinews:13eteu67b3kpvc6@corp.supernews.com...
>
> >>Barbaro, dobra jest zapiekana w smietanie, z duza iloscia pieprzu.
> >>Najpierw musisz ja opanierowac w mace i usmazyc, potem w naczynie
> >>zaroodporne, do pieca i juz.
>
> > Rybe zalac smietana? I nic wiecej nie dodawac? I smietana, czy smietanka
> > (tak dla pewnosci :-))
>
> > Dziekuje za przepis na piatkowy obiad i pozdrawiam
> > Barbara i Marysia
>
> Ok, no to tak dokladniej:
>
> 4 filety pangi
> 200 ml kwasnej smietany
> 2 lyzki skruszonego pieprzu (tak, dwie lyzki stolowe)
> 1 lyzeczka soli
>
> maka do panierowania
> oliwa do smazenia
>
> Filety umoczyc w mace i smazyc na rozgrzanej oliwie z obu stron az
> zlote. Przelozyc do zaroodpornego naczynia z pokrywka lub folia
> aluminiowa, Zmieszac smietane z pieprzem i sola, zalac nia filety,
> zakryc i piec okolo 30 minut w 180C. Podac z salata, ryzem lub
> ziemniakami, albo nawet z chlebem (moze byc czosnkowy).
>
> Mozna tez uzyc slodkiej smietanki, jesli sie nie ma kwasnej, ale moim
> zdaniem z kwasna jest smaczniejsze. Robie tak rozne ryby, ktore same w
> sobie nie maja specjalnego smaku.
>
> Napisz, jak smakowalo.
>
> Magdalena Bassett
nieco zmodyfikowany przepis:
do smietany dodac zamrozony zielony groszek
|