Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia jakie przyprawy do nacierania kurczaka? Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?

« poprzedni post następny post »
Path: news-archive.icm.edu.pl!news.gazeta.pl!newsfeed.pionier.net.pl!news.nask.pl!new
s.nask.org.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!not-for-m
ail
From: Konrad Kosmowski <k...@k...net>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jakie przyprawy do nacierania kurczaka?
Date: Thu, 12 Apr 2007 16:14:55 +0200
Organization: kosmosik.net
Lines: 35
Message-ID: <2...@l...localdomain>
References: <evle5v$41v$1@inews.gazeta.pl>
NNTP-Posting-Host: biuro.polmediaexpo.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1176387554 4415 83.15.91.74 (12 Apr 2007 14:19:14 GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Thu, 12 Apr 2007 14:19:14 +0000 (UTC)
X-Newsreader: Claws Mail 2.8.1 (GTK+ 2.10.8; i386-redhat-linux-gnu)
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:294839
Ukryj nagłówki

** bodzio wrote:

> Próbuje sie nauczyć gotować tak by nie stosować za dużo mieszanek i
> wiedzieć która przyprawa do czego pasuje.

Trzeba próbować, w sumie innej metody nie ma. :)

> Zatem do nacierania kurczaka i zostawienia go na noc lepiej
> zastosować to http://www.galeo.pl/x.php/59/Przyprawa-do-kurczaka.h
tml

E... to jest właśnie mieszanka przecież. Ja tam wolę w przypadku
pieczonego (??? - takiego masz na myśli) kurczaka bardziej wyraźny
smak, nie mieszankę.

Ostatnio robiłem udka z rozmarynem i wyszło bardzo smaczne:

1. Ćwiartki z kurczaka namaczam kilka godz. w osolonej wodzie (kruszeje
- tak lubię).
2. Układam w naczyniu żaroodpornym. Podlewam szklanką rosołku (z
proszku), na kurczaka wyciskam sporą (ok. ząbek na jedną ćwiartkę)
ilość czosnku, dodaję jeszcze ze dwa ząbki luzem, no i gałązkę
rozmarynu.
3. Nakrywam naczynie folią aluminiową, wrzucam do piekarnika
rozgrzanego na 220 st. (przynajmniej tak jest na gałce napisane), po 30
min. zdejmuję folię i piekę następne 30 min. (aż się skórka zapiecze).

> czy moze tylko niektóre ze składników? Czym Wy nacieracie? Dodam że
> maja to być skrzydełka z warzywami.

Skrzydełka to z miodem. :)

--
+ ' .-. .
, * ) )
http://kosmosik.net/ . . '-' . kK

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.04 Bożena
12.04 czeremcha
12.04 Magdalena Bassett
13.04 bodzio
13.04 bodzio
13.04 Magdalena Bassett
13.04 bodzio
13.04 bodzio
13.04 Lia
13.04 Paulinka
13.04 Gosia Plitmik
13.04 Magdalena Bassett
13.04 Magdalena Bassett
13.04 Lia
13.04 Kruszyzna
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?