Data: 2003-06-15 17:02:23
Temat: Re: jakie zioła?
Od: "Marta Trzaska" <m...@m...net.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Krysia Thompson" <K...@h...fsnet.co.uk> napisał w
wiadomości news:q78pevo7sdn7tkb14ge3brdonbanp4oqpm@4ax.com...
> jak wymyslisz jakis wynalazek ziolowo-przechowujacy to krzyknij
> ;))) a jak suszysz te bazylie to al fresco czy w piekarniku?
ta byla suszona na sloncu
majeranek tez tak chcielismy tak piekne slonce prazy to czemuby nie (tyle ze
wiatr kurcze wieje cosik za mocny)
od kilku lat tak samo grzyby suszymy, nie w piekarniku jak do niedawna
wlansie, tylko na takiej duuuzej konstrukcji z plachta a'la sito ;) na
balkonie i na sloncu i wietrze .. daja tak wspanialy aromat.. ze dwa pokoje
sa nimi zawsze zapachnione :)
a co do tego koperku i pietruszki.. to koperek siekany jest na drobno (lub
troche grubszy np jak chcemy zima zupe koperkowa) chowamy do pudeleczek i do
zamrazarki i szczerze powiem ze jak posypie sie nim ziemniaki to prawie
roznicy nie widac w wygladzie ani tym bardziej w smaku
a to czego mrozonego nie lubie z warzyw to fasolka szparagowa// nabiera
bardzo dziwnego posmaku (moze u nas jakies dziwne fluidy zamrazarka
wydziela? bo slyszalam ze niektorzy lubia taka) mnie po prostu nie podchodzi
Marta
Marta
|