Data: 2001-11-29 09:42:02
Temat: Re: jeszcze raz menu wigilijne
Od: <n...@m...ch>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
>
> > Kulebiak z lososia ze szparagami byl dobry i ladny po przekrojeniu.
> >
> > Oj, to mi sie bardzo podoba. Czy masz przepis??
>
>
> Poniewaz nie wiem, do jakiego stopnia dajesz sobie rade w kuchni, wiec
> najpierw podam opisowo. Daj znac, jesli chcesz przepisy na te zaznaczone
gwiazdkami.
>
> Ciasto drozdzowe* rozwalkowane po pierwszym rosnieciu
> foremka keksowa
> plat surowego fileta z lososia, troche krotszy i troche wezszy, niz foremka
> mieszanka jajczano-smietankowa jak na quiche*
> przyprawy
> surowe szparagi
> Wylozyc foremke cienkim plastrem ciasta drozdzowego, i przyciac rowny
> kolnierzyk. Wyciac prostokat na wieczko.
> Rozgrzac piec.
> Na dnie foremki na ciescie ulozyc wzdluz warstwe szparag. Na to ulozyc
> filet, posypac obficie koperkiem, pokryc warstwa szparag, zalac
> mieszanka smietankowo-jajeczna, do 3/4 wysokosci, przykryc wieczkiem,
> zalepic brzegi i natychmiast do goracego pieca. Piec az ciasto zlote,
> okolo godziny. Ostudzic troche, kroic w poprzek nozem z zebami. Podawac
> z sosem koperkowym*.
> Magdalena Bassett
Magdaleno, jestes wspaniala!!!
Jak sie robi sos koperkowy?
Kalina
--
Wysłano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
|