Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.man.poznan.pl!not-for-mail
From: Monika Mężyńska <m...@k...net.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: jeszcze raz - ratunku rydze!
Date: Mon, 15 Oct 2001 11:46:40 +0200
Organization: POZMAN - http://www.man.poznan.pl/
Lines: 24
Message-ID: <3...@k...net.pl>
References: <9qe5fs$iea$1@i26.srv.wp-sa.pl>
NNTP-Posting-Host: c20-21.icpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=iso-8859-2
Content-Transfer-Encoding: 7bit
X-Trace: sunflower.man.poznan.pl 1003139200 16055 62.21.20.21 (15 Oct 2001 09:46:40
GMT)
X-Complaints-To: t...@m...poznan.pl
NNTP-Posting-Date: 15 Oct 2001 09:46:40 GMT
X-Mailer: Mozilla 4.76 [en] (Windows NT 5.0; U)
X-Accept-Language: en,pl
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:74908
Ukryj nagłówki
Teresa K wrote:
>
> Przepraszam, ale cos mi sie dzieje z komputerem i nie
> jestem pewna czy moja poprzednia wiadomosc w ogole doszla
> na grupe.
> To bylo desperackie wolanie o pomoc, gdyz nie wiem czu
> dobrze zrobilam, a mianowcie podsmazylam rydze i kurki na
> maselku, posolilam, ostudzilam i dalam do zamrazalnika.
> Nigdy czegos takiego nie robilam z grzybami (w sensie
> sposobu przechowywania) i nie wiem jak dlugo mozna je tak
> trzymac i czy w ogole to bedzie jadalne.
> czy tak mozna?
Ekhem... Jezeli trzymalas te grzyby w zamrazalniku, to raczej nikogo nie
otrujesz. Nie otrujesz, ale na zjedzenie ich z nalezytym smakiem szans
juz nie ma...
Bo jezeli juz podsmazone, to drugi raz ich nie podsmazysz, raczej... Bez
sensu, jeszcze bardziej sie skurcza i wyzbeda aromatu. Z mikrofali to
pewnie wyjdzie cos paskudnego. Jedyny sposob wykorzystania tych
zmarnowanych grzybkow widze w dodaniu ich do jakiegos sosu lub w
wykorzystaniu jako nadzienie.
Gdyby to byly same kurki, to luz, ale rydzow szkoda...
|