Data: 2005-08-04 12:43:49
Temat: Re: jogurty a żelatyna
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le jeudi 4 aoűt 2005 ŕ 14:18:08, dans <dct120$3s$1@inews.gazeta.pl> vous écriviez :
> W składzie nie ma żelatyny,
hmm... to dlaczego sie pytasz czy jest ? :)
> ale mnie zastanawia skąd taka konsystencja
> jogurtu?
Jadalam juz greckie jogurty tak geste ze mozna sie by bylo zapytac czy
w nich nie bylo dodatku gipsu :D
Tak na powaznie, gestosc jogurtu reguluje sie iloscia bialka w mleku.
Wystarczy dodac mleko w proszku i bakterie jogurtowe beda z czego
mialy "zagescic" jogurt. Sprawdz czy nie ma mleka w proszku w
skladzie, albo "protein mlecznych" (bo rozmaicie to nazywaja).
Ewci
--
Niesz
|