Data: 2012-06-11 20:45:40
Temat: Re: kEczAp
Od: Ikselka <i...@g...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Mon, 11 Jun 2012 21:40:46 +0200, jerzy.n napisał(a):
> Użytkownik "Ikselka" <i...@g...pl> napisał w wiadomości
> news:1s0v6puykywsj$.twe7tkgluie1.dlg@40tude.net...
>> Prawie nikt na wsi już mleka nie przetwarza, ba, mleko (=krowy) w mało
>> którym gospodarstwie indywidualnym można zoczyć, więc odpowiednie bakterie
>> już w naszym ekosystemie prawie już zanikły jak w innych rejonach świata
>> lata temu (mleko np w RPA np za cholerę nie ukisło, tylko się psuło -
>> osobiste traumatyczne doświadczenie stęsknionego za zsiadłym Teścia z
>> pobytu lata temu w RPA), w powietrzu już sobie u nas nie fruwają jak
>> niegdyś, więc trzeba sobie kultury kupić w necie albo szczepić kupnym
>> zakwasem mlecznym, sprzedawanym w opakowaniach jak jogurty.
>> --
>> XL
> To nie o przetwarzanie sie rozchodzi , sie o gadanie proste, jak sie
> człowiek naprał to z wielką miłością napił rano sie mleka zsiadłego i bywało
> jak sie na wsi to robiło, ze trzeba było sporą warstwę tłuszczu zebrać , ja
> to piłem z mlekiem zsiadłym ...
> Ale Ty mądra jesteś Małgosiu , jak to milo mądrego posłuchać :-)))
Możesz sobie kpić ile wlezie, a mleko się nie zsiada i jest jak jest 333-)
--
XL
|