Data: 2001-02-17 23:08:42
Temat: Re: kabaczek, patison i cukinia-to to samo?
Od: "Ania Derejski" <a...@v...ca>
Pokaż wszystkie nagłówki
"batory" <r...@a...net> wrote in message
news:3a8eb151@news.astercity.net...
>
> Użytkownik rena <r...@a...net.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
> napisał:3a8d85e7$...@n...vogel.pl...
> > cukinia to taka dluga ciemno-zielona?
> > a kabaczek to to samo, co patison, czyli taki bialy plaski talerz, co
> > wyglada jako ufo?
> >
> Nie chcę się wymądrzać, ale niestety muszę. (Nie kcem ale muszem).
Wszystkie
> 3 należą do rodziny dyniowatych. Cukinia może być ciemnozielona albo żółta
> (jaskrawo) i ta druga wcale nie jest przejrzała - to taki gatunek. W
> zasadzie cukinię (i jedną i drugą) powinno się jeść gdy wielkością nie
> przekracza sporego ogórka. Kabaczek może być większy a nawet całkiem duży.
> Podobny jest do cukinii, ale kolor ma seledynowy. A patison jest taki jak
> napisałaś. Pozdrawiam - Agnieszka
>
>
A oberzyny to takie fioletowe gruchy :)))
Ania
|