Data: 2002-02-23 07:07:11
Temat: Re: kartofelsalat
Od: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
On Sat, 23 Feb 2002 00:27:19 +0100, waldemar z domu
<w...@t...de> wrote:
>>> Witam po dluzszej przerwie. Jak w temacie, moze ktos dysponuje typowo
>>> niemieckim przepisem na salatke kartoflana. Cos mnie naszlo, a nie moge
>>> dostac przepisu. Niby take proste, a jednak.
>
>wariantów jest mnóstwo. Mi najbardziej smakuje kartofle w plasterki
>(ciep?e, ale nie gor?ce, umundurowane i obrane), do tego skwarki, cebula
>(surowa) i troch? aceto balsamico. Solaj i spieprzaj jak zwykle do smaku.
>?adnego majonezu. Pasuje toto np. do ryby.
>
>Waldek
>
ja ten wariant tez baaaardzo lubie, ale w tym, co mi dawali jesc
byl bardziej vinegraitte niz sam ocet, ale boczek zeskwarkowany
(duze one najlepsze) i ta cebula (mozna dolozyc szczypioru dla
kolorku) to jest bajka. Jak na moj gust to pasuje do siebie i
juz.
U nas jest salatka kartoflana, wlasnie dosc ostra na octowo ,
jest do smazonych watrobek kurzych, jako ze sa SAME takie troche
iejakie i salatka z nich wyciaga i moc i wiecej smaku i w ogole
Krysia
K.T. - starannie opakowana
____________________________________________________
__________________________
Posted Via Binaries.net = SPEED+RETENTION+COMPLETION = http://www.binaries.net
|