Data: 2004-06-18 11:33:02
Temat: Re: kartofle
Od: "Gusiek" <a...@p...onet.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:cauj56$ovj$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> Czy ktos moze spotkal (nazwa gatunku) mlode ziemniaki,
> ktore bylyby maczyste i sypkie (np. nadajace sie na kopytka).
Nazwa gatunku? Proszę bardzo: Solanum tuberosa - psianka ziemniak ;)
aaaa... chodziło Ci o odmianę...?
Widzisz, młode ziemniaki juz to do siebie mają, że zawieraja wiecej wody.
Może spróbujesz trochę poczekać...
Radziłabym spróbować w razie palącej potrzeby odmianę Irys (z innej beczki,
spróbuj kiedyś placki z Irysów...mmmmm). Moim zdaniem jest dość lepisty :)
Za chwilę powinny się pokazać. Tylko też nie te jak paznokieć, niech osiągną
przynajmniej jakiś przyzwoity rozmiar.
> Wszystkie krajowe, ktore kupowalem w tym roku sa wodniste i gląbowate (i
> jako zywo
> u mojej babci swinie na przednowku zarly lepsze)
> nie nadajace sie do jedzenia po ugotowaniu, jedyna metoda to po ugotowaniu
> przesmazyc.
> Jedynie dobre to byly greckie, ale przestali je sprowadzac jak sie nasze
>
Pachnie prowokacją, jako żywo ;)
Pozdrawiam, Agata
|