Path: news-archive.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!news.man.poznan.pl!n
ewsfeed.pionier.net.pl!newsfeed.tpinternet.pl!atlantis.news.tpi.pl!news.tpi.pl!
not-for-mail
From: "Gusiek" <a...@p...onet.pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: kartofle
Date: Fri, 18 Jun 2004 13:33:02 +0200
Organization: tp.internet - http://www.tpi.pl/
Lines: 28
Message-ID: <cauovp$a3b$1@nemesis.news.tpi.pl>
References: <cauj56$ovj$1@julia.coi.pw.edu.pl>
NNTP-Posting-Host: qa211.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl
X-Trace: nemesis.news.tpi.pl 1087563577 10347 217.99.10.211 (18 Jun 2004 12:59:37
GMT)
X-Complaints-To: u...@t...pl
NNTP-Posting-Date: Fri, 18 Jun 2004 12:59:37 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2800.1106
X-MimeOLE: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2800.1106
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:205208
Ukryj nagłówki
Użytkownik "Wlodzimierz Macewicz" <w...@i...pw.edu.pl> napisał w
wiadomości news:cauj56$ovj$1@julia.coi.pw.edu.pl...
> Czy ktos moze spotkal (nazwa gatunku) mlode ziemniaki,
> ktore bylyby maczyste i sypkie (np. nadajace sie na kopytka).
Nazwa gatunku? Proszę bardzo: Solanum tuberosa - psianka ziemniak ;)
aaaa... chodziło Ci o odmianę...?
Widzisz, młode ziemniaki juz to do siebie mają, że zawieraja wiecej wody.
Może spróbujesz trochę poczekać...
Radziłabym spróbować w razie palącej potrzeby odmianę Irys (z innej beczki,
spróbuj kiedyś placki z Irysów...mmmmm). Moim zdaniem jest dość lepisty :)
Za chwilę powinny się pokazać. Tylko też nie te jak paznokieć, niech osiągną
przynajmniej jakiś przyzwoity rozmiar.
> Wszystkie krajowe, ktore kupowalem w tym roku sa wodniste i gląbowate (i
> jako zywo
> u mojej babci swinie na przednowku zarly lepsze)
> nie nadajace sie do jedzenia po ugotowaniu, jedyna metoda to po ugotowaniu
> przesmazyc.
> Jedynie dobre to byly greckie, ale przestali je sprowadzac jak sie nasze
>
Pachnie prowokacją, jako żywo ;)
Pozdrawiam, Agata
|