Data: 2005-08-16 13:37:15
Temat: Re: kiszone śliwki
Od: "Emek" <k...@y...co.uk>
Pokaż wszystkie nagłówki
> Prawo serii? :) Przed chwilą ktos pytał mnie na priva o to...
>
> Kisi się zupełnie jak ogórki.
> Do kiszenia bierze się jędrne, niezbyt dojrzałe węgierki. Układa
> się je warstwami w garnku kamiennym lub słoju i zalewa. Wcześniej na
> dno i na wierzch dobrze dać liście winorośli lub czarnej porzeczki.
> Zalewa taka, jak do ogórków, można dodać troszkę mąki żytniej.
Pytanie pomocnicze: zalewę do ogórków kiszonych robię z wody gorącej
(wrzątek) i soli. Czy również dodaję sól???
>
> Konfitur to Ci nie będzie przypominac, ale jest smaczne. Nawet bardzo :)
> --
> pa, BasiaBjk
>
Dziękuję i pozdrawiam
|