Data: 2006-04-23 17:52:11
Temat: Re: kotlet schabowy - totalna porazka
Od: "Panslavista" <p...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
"maf" <m...@n...alpha.pl> wrote in message
news:e2ge90$j6m$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> Użytkownik "panta_rei" <j...@c...znajdzie> napisał w wiadomości
> news:slrn.pl.e4ne0v.d0c.jak_jakas@chce-to.znajdzie..
.
>> Nie kumam Waszych problemów ze schabowym :) nigdy mi się nic nie
>> odkleja. Panierka bez żadnej mąki, jajko (z dodatkiem wody lub mleka) i
>> bułka tarta, nie ważne czy smażenie jest na rumiano czy, tak jak dla
>> siebie robię, po minucie na każdej stronie. Nie mam też problemów z
>> podwójnie panierowanymi: jajko- bułka- jajko- bułka.
>>
> Mysle, ze to wina patelni -> temperatury.
> Np placki ziemniaczane, czy nalesniki udaja mi sie tylko na patelni
> emaliowanej.
> Moze to byc tez wina tluszczu.
> Pozdr
> maf
> ps. a propos tluszczu, zdarzalo mi sie smazyc na loju wolowym, rewelacja.
Najlepszym tłuszczem do smażenia jest masło kokosowe, następnie frytura -
mieszanina tłuszczy do smażenia. Generalnie, panierkę obsmaża się na gorącej
patelni, z obu stron, a dosmaża na wolnym ogniu.
|