Data: 2007-12-19 07:35:11
Temat: Re: kotlety mielone z boczniakow
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Panslavista" <p...@w...pl> napisał w wiadomości
news:fk9760$fnf$1@nemesis.news.tpi.pl...
>
> "Panslavista" <p...@p...onet.pl> wrote in message
> news:fk970n$fak$1@nemesis.news.tpi.pl...
>>
>> "Tadeusz Smal" <s...@s...pl> wrote in message
>> news:fk957n$33l$1@atlantis.news.tpi.pl...
>> > Oczywiscie sam to sprawdze ale moze ktos juz to robil
>> > i ma jakies wlasne doswiadczenia i cos podpowie
>> > Dzis rozmawialem ze znajomym o kotletach mielonych z suszonych grzybow
>> > W moim dziecinstwie bylo to jedno z dan na wigilijny stol
>> > Teraz mi mam czasu i nie mieszkam juz w Puszczy nadnoteckiej
>> > wiec suszonych ledwo starcza do swiatecznego bigosu
>> > :)
>> > Wymyslilem sobie ze takiem mielone z grzybow mozna zrobic z surowych
>> > boczniakow
>> > Jutro pojade i sam sprawdze
>> > Wymyslilem, ze boczniaki zmielic
>> > dodac bulke , jajka ,
>> > przyprawy (pieprz i sol)
>> > ewentualnie dorzuc podsmazona cebulke ...
>> > :)
>> > wymieszac i uformowac
>> > obtoczyc w mace lub tartej bulce i na patelnie
>> > :)
>> > w czym dobrze a w czym zle planuje
>> > ?
>> > z pozdrowieniami i usmiechami
>> > smal
>>
>> Najpierw je obgotuj. Reszta może być. Do posiekania zamiast mielenia
>> dobry
>> jest malakser robota Zelmer Fenomen 880.5 z dolnymi nożami załączony na
>> funkcję AUTOIMPULSE.
>
> Znacznie lepsze byłyby krokiety do czystego barszczu czerwonego - można
> ugotować dolewając do tęgiegio rosołu koncentrat buraczany z Jasła -
> jeżeli
> się nie popsuli - jest fantastyczny.
>
Baaaaaaaaaaardzo wigiline danie
a przede wszystkim straszliwie postne (tęgi rosol) ...
|