Path: news-archive.icm.edu.pl!news.rmf.pl!agh.edu.pl!news.agh.edu.pl!news.onet.pl!new
sfeed.neostrada.pl!atlantis.news.neostrada.pl!news.neostrada.pl!not-for-mail
From: "Misiek" <p...@o...pl>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: które masło dla fanatyka?
Date: Tue, 31 Mar 2009 08:46:42 +0200
Organization: TP - http://www.tp.pl/
Lines: 31
Message-ID: <gqsec8$mea$1@atlantis.news.neostrada.pl>
References: <gqnqmo$srb$1@achot.icm.edu.pl>
<1...@4...net>
NNTP-Posting-Host: eln162.internetdsl.tpnet.pl
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; format=flowed; charset="iso-8859-2"; reply-type=original
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: atlantis.news.neostrada.pl 1238482120 22986 83.15.147.162 (31 Mar 2009
06:48:40 GMT)
X-Complaints-To: u...@n...neostrada.pl
NNTP-Posting-Date: Tue, 31 Mar 2009 06:48:40 +0000 (UTC)
X-Priority: 3
X-MSMail-Priority: Normal
X-Newsreader: Microsoft Outlook Express 6.00.2900.3138
x-mimeole: Produced By Microsoft MimeOLE V6.00.2900.3350
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:321381
Ukryj nagłówki
Użytkownik "pSp" <b...@t...pl> napisał w wiadomości
news:18q8m25wsot15.dgwc6e2beodj.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 29 Mar 2009 14:22:37 +0200, yapann napisał(a):
>
>> nawet jeśli masło 100% w przemyśle to już mrzonka z definicji i 'muszą'
>> być
>> te barwniki czy cokolwiek - czy udało wam upatrzyć masło, które jest
>> według
>> was masłem?
>> Nie chodzi mi o to, które według was jest po prostu 'ok', pytanie to
>> kieruję
>> wyłącznie do osób, które z pewnych (nie istotne jakich) względów
>> kategorycznie mierzą w jedzenie prawdziwego masła bez sztuczek, albo po
>> prostu bezwzględnie unikają tłuszczów trans.
>
> Witaj :)
>
> Co do jagrow itd z roznych sklepow - na patelni zostawiaja rozny "szum"
> ostatnio bylem zdziwiony pozytywnie mixem pod nazwa "ekstra mazurskie" -
> firmy nie pamietam, wczesniej lubilem wyroby z warlubia, ale chyba im
> jakosc siadla. "Oselki" mnie zawiodly tym szumem.
> To ze maja barwnik jasne :) ale akurat tu bym nie szukal powodow roznic
> jakosciowych.
>
a jak maslo ma nie zostawiac "szumu" na patelni????
Jesli NIE zostawia to to na pewno nie maslo hehehe
Przeciez nawet jest taka "operacja" jak klarowanie masla (czyli popularnie
dszumowanie) - polega na podgrzeniu masla i sciaganiu z niego "szumow"...
|