Data: 2009-03-31 06:46:42
Temat: Re: które masło dla fanatyka?
Od: "Misiek" <p...@o...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "pSp" <b...@t...pl> napisał w wiadomości
news:18q8m25wsot15.dgwc6e2beodj.dlg@40tude.net...
> Dnia Sun, 29 Mar 2009 14:22:37 +0200, yapann napisał(a):
>
>> nawet jeśli masło 100% w przemyśle to już mrzonka z definicji i 'muszą'
>> być
>> te barwniki czy cokolwiek - czy udało wam upatrzyć masło, które jest
>> według
>> was masłem?
>> Nie chodzi mi o to, które według was jest po prostu 'ok', pytanie to
>> kieruję
>> wyłącznie do osób, które z pewnych (nie istotne jakich) względów
>> kategorycznie mierzą w jedzenie prawdziwego masła bez sztuczek, albo po
>> prostu bezwzględnie unikają tłuszczów trans.
>
> Witaj :)
>
> Co do jagrow itd z roznych sklepow - na patelni zostawiaja rozny "szum"
> ostatnio bylem zdziwiony pozytywnie mixem pod nazwa "ekstra mazurskie" -
> firmy nie pamietam, wczesniej lubilem wyroby z warlubia, ale chyba im
> jakosc siadla. "Oselki" mnie zawiodly tym szumem.
> To ze maja barwnik jasne :) ale akurat tu bym nie szukal powodow roznic
> jakosciowych.
>
a jak maslo ma nie zostawiac "szumu" na patelni????
Jesli NIE zostawia to to na pewno nie maslo hehehe
Przeciez nawet jest taka "operacja" jak klarowanie masla (czyli popularnie
dszumowanie) - polega na podgrzeniu masla i sciaganiu z niego "szumow"...
|