Data: 2004-09-30 09:30:10
Temat: Re: kubek do yerba-mate
Od: Ti`Ana <yennefer12*antyspam*@go2.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Dnia Thu, 30 Sep 2004 11:11:42 +0200, Waćpanna lub Waćpan *sov.*, w
wiadomości news:<news:cjgiqt$3pk$1@nemesis.news.tpi.pl> zawarł, co
następuje:
> Witam!
> Kupilem sobie kubek do yerba-mate ale nie z tykwy tylko taki drewniany (tez
> przeznaczony do picia yerby). Czy to nalezy czyms konserwowac? On generalnie
> przemaka. Robi sie mokry/wilgotny kiedy jest w nim yerba. Czy to norlmalny
> objaw? Jak sie tego pozbyc?
> Co mam zrobic by sie nie zniszczyl np. w czasie dluzszego nieuzywania (by
> nie popekal lub cos innego).
> Jesli ktos cos poradzi - bede wdzieczny.
Ja wszelakie drewniane rzeczy konserwuję olejem jadalnym, nacieram szmatką i
w przypadku desek do krojenia całkiem nieżle się to sprawdza, nie namakają
aż tak i nie przejmują za dużo zapachów.
--
Pozdrawiam, Ti`Ana
"Wbrew obiegowej opinii langusta żywi się wyłącznie owocami morza,
choć gdyby mogła - jadłaby dżem."
|