Data: 2004-02-01 11:21:22
Temat: Re: kurczak w smietanie jak?
Od: "JerzyN" <N...@m...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "Wladyslaw Los" <w...@o...pl>
> "JerzyN" <N...@m...pl> wrote:
> > Jest w Kuchnia Polska 1980 str. 561 - 951.
> > Porcjowany, duszony, zalewany na koniec ?mietan? wymieszana z
> > koncentratem pomidorowym i papryka i tak jeszcze przez parź minut
> > duszony.
> Wybacz Jerzy, ale czy ci to wygląda na "staropolską" potrawę? Ryczej
> imitacja węgirskiego "paprika csirke".
Bynajmniej ale 24 lata to mało? A jeśli powtórzony z wydania z 1956 roku
to i 48.
Czyli w miarę Stary i Polski.
;-)
--
Pozdrawiam, Jerzy
|