Data: 2004-02-13 15:45:40
Temat: Re: lasania2 :)
Od: Ewa Dacko <e...@k...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Ewa:
> Co zrobić, aby podczas kilkuminutowego gotowania płatów makaronu, nie
> sklejał się on do siebie? Wlałam oleju do wody, kładłam obok siebie, a i tak
> część nadawała się do wyrzucenia - posklejała się do siebie. Za to jak
> robiłam z surowymi płatami, to po bokach ciasto było twrde i kruzące się.
Albo trzeba gotować je pojedynczo i potem odkładać, najlepiej na ściereczkę,
albo kupić gotowe płatki, sprawdzając na opakowaniu, czy nie trzeba
ich uprzednio gotować - różne się trafiają, i dopilnować, żeby były dobrze
przykryte sosem. Przyznam, żem leniwa, i korzystam z tego drugiego
sposobu :)
Powodzenia,
Evva
|