Data: 2004-02-13 16:06:00
Temat: Re: lasania2 :)
Od: "Aleksander Kłosiewicz" <s...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik Ewa <w...@p...onet.pl> w wiadomości do grup dyskusyjnych
napisał:c0iht1$6g0$...@a...news.tpi.pl...
> Ja też mam pytanie o lasanię, ale takie bardziej techniczne.
> Co zrobić, aby podczas kilkuminutowego gotowania płatów makaronu, nie
> sklejał się on do siebie? Wlałam oleju do wody, kładłam obok siebie, a i
tak
> część nadawała się do wyrzucenia - posklejała się do siebie. Za to jak
> robiłam z surowymi płatami, to po bokach ciasto było twrde i kruzące się.
>
>
A po co w ogóle gotować ?
Wystarczy przecież ułożyć : beszamel
płat ciasta
sos - nadzienie
ser żółty
itd., itd.,
jak zakończysz płat ciasta
beszamel
ser żółty
to zakryj formę alufolią i w 180'C i zapiekaj 45 minut na koniec odsłoń na
10-15min
coby zrumienić ser. Płaty dojdą samoistnie i będą w sam raz ;-)
pozdr.Alex
|