Data: 2008-03-20 08:54:19
Temat: Re: maca, tortille i indyjskie chleby VS. zakwas
Od: "luzak" <l...@s...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Użytkownik "GiveMeHug Inc." <t...@y...com> napisał w wiadomości
news:frt6tk$2hb$1@achot.icm.edu.pl...
> żydzi uważają że ziarno moczone przestaje być koszerne
> wszystko co było robione na zakwasie uważają za nieczyste
> polskie chleby są tylko i wyłącznie obione z zakwasie
> co sądzicie o zakwasie?
>
> mace się robi tak - miesza mąkę z wodą (ale nie pozwala
> jej sfermentować) - wrzuca się na patelnie i piecze 18 minut
> wiecie co powstaje...
chemia uczy, że wprowadzanie "kwasów" do organizmu nie jest najlepszym
rozwiązaniem. kwasów w jakiejkolwiek postaci. zaburza równowagę. maca macą
ale są jeszcze znane każdemu podpłomyki, makaron - skądinąd domena włochów.
wszystkie przaśne. nie zapominając o opłatku. to też pieczywo. odnośnik?
święto przaśników i wszystko co o tym z naukowego punktu widzenia napisano.
|