Strona główna Grupy pl.rec.kuchnia majonez Re: majonez

Grupy

Szukaj w grupach

 

Re: majonez

« poprzedni post
Path: news-archive.icm.edu.pl!pingwin.icm.edu.pl!mat.uni.torun.pl!news.man.torun.pl!n
ews.icm.edu.pl!news.ipartners.pl!news1.ebone.net!news.ebone.net!easynet-monga!e
asynet.net!diablo.theplanet.net!news.theplanet.net!newspost.theplanet.net!not-f
or-mail
From: Krysia Thompson <K...@h...fsnet.co.uk>
Newsgroups: pl.rec.kuchnia
Subject: Re: majonez
Date: Tue, 12 Jun 2001 12:59:44 +0100
Organization: Home
Lines: 32
Message-ID: <t...@4...com>
References: <9...@m...org.invalid>
Reply-To: K...@h...fsnet.co.uk
NNTP-Posting-Host: modem-633.python.dialup.pol.co.uk
Mime-Version: 1.0
Content-Type: text/plain; charset=ISO-8859-1
Content-Transfer-Encoding: 8bit
X-Trace: newsg3.svr.pol.co.uk 992347639 27818 217.135.210.121 (12 Jun 2001 12:07:19
GMT)
NNTP-Posting-Date: 12 Jun 2001 12:07:19 GMT
X-Complaints-To: a...@t...net
X-Newsreader: Forte Agent 1.8/32.548
Xref: news-archive.icm.edu.pl pl.rec.kuchnia:54696
Ukryj nagłówki

Biore zotlko, dodaje musztardy , soli, octu winnego/soku z
cytryny, w sumie na oko... i czesto dobrze przetartego czosnku,
moze byc skorka z cytryny.

Uzywam elektrycznej maszyny recznej (nie zamknietej bani, co sie
wierci sama w srodku). No i krece to, jak sie zrobi emulsja,
powoli dodaje olej z dodatkiem oliwy z oliwek (ale tylko troche i
nie tej zielonej, tylko "przefiltrowanej"). Na poczatku musi byc
bardzo bardzo powoli, a raczej po troszku tego oleju..chyba
szklanka lekko wejdzie na jedno zoltko. Dodaje lyzeczka do
herbaty, cieniutkim strumyczkiem. Tak w polwie drogi (1/2
szklanki) zacznie sie cos dziac, czyli emulsja zacznie gestniec,
wtedy dodaje olej szybciej (m.in. dlatego, ze zaczyna mi sie ta
zabawa nudzic!).

Uwaga - maszyna na malych obrorach, bo cholestwo moze zesztywniec
na amen

Raz jedyny, 20 lat temu mi nie wyszedl - zwazyl sie, bo jajo bylo
z lodowki, do tego krecilam nie-elektrycznie, to malo mnie szlag
nie trafil!

HTH

Krysia

>Najbardziej lubi? majonez Hellmans Babuni. W zwi?zku z tym mam pytanko.
>Czy kto? móg?by mi poda? przepis na majonez który mi WYJDZIE. Do tej pory za
>ka?dym razem by?a totalna klapa :-(((
>Poprosz? o wskazówki dotycz?ce zarówno sk?adników jak i samej techniki.

K.T. - starannie opakowana

 

Zobacz także


Następne z tego wątku Najnowsze wątki z tej grupy Najnowsze wątki
12.06 Jola L-L
12.06 ?
12.06 Piotr M
13.06 Biedron
13.06 Dana
13.06 Krysia Thompson
18.06 Joanna Siekierska
"Schabowe"
www.kingtrust.to Cloned Cards With Pin Shop Dumps Vaild Sell Good Cashapp Paypal Transfer Wu Money gram payonee
Jak zrobić lody, nie zamarzające na kamień w zamrażarce?
Olej rzepakowy
BEST DUMPS CLONING(www.kingtrust.to) TRACK 1&2 SITE SEARCH 2023 Go to any ATM and make your cashout
Mikroplastik w żywności.
Orzechy, pestki, nasiona.
CEBULA!
Mąka/kasza kukurydziana
kto jadł już robaki ?
Nie ma leniwych klusek!
Robienie wody z mózgów młodzieży
Biszkopt bez przepisu.
Do Spurek, tej idiotki od ,,seleryby".
Trzeba to rozpirzyć w drebiezgi.
Dlaczego faggoci są źli.
Autotranskrypcja dla niedosłyszących
Zmierzch kreta?
is it live this group at news.icm.edu.pl
"Schabowe"
samotworzenie umysłu
Re: Zachód sparaliżowany
Irracjonalność
Jak z tym ubogacaniem?
Demokracja antyludowa?
Trzy łyki eko-logiki ?????
Jak Ursula ze szprycerami interesik zrobiła. ?
Naukowy dowód istnienia Boga.
Aktualizacja hasła dla Polski.
Kup pan elektryka ?