Data: 2003-12-17 07:30:18
Temat: Re: mak
Od: Evunia <m...@m...christmas.pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
Wed, 17 Dec 2003 08:06:58 +0100, na pl.rec.kuchnia, Zofia Gebert
napisał(a):
>> Wręcz przeciwnie. Należy go ucierać w makutrze. Mielenie to sposób
>> uproszczony. ;-)
> To ja sie dolaczam do pytanie. Co ma zrobic, ktory jak ja, nie ma
> ani makutry, ani maszynki do mielenia? A tez uwielbiam kluski z makiem.
> Niestety w tym roku makowiec z gotowej puszkowej masy.
Kupic jedno, albo drugie, albo właśnie używać mas gotowych ;)
Swoją drogą, jak można nie mieć tak podstawowego sprzętu ?
Prosze nie posądzać mnie o złośliwość w tym pytaniu, bo jej tu nie ma.
Rzeczywiście nie wiem, jak można się obywać przez lata bez tych rzeczy.
Kupiłabym jednak maszynkę, najlepiej elektryczną i z wkładką do maku, żeby
mielić go tylko raz :)
--
Eva Sheers
|