Data: 2006-03-21 21:30:26
Temat: Re: makaron z sosem "bolońskim"
Od: medea <e...@p...fm>
Pokaż wszystkie nagłówki
Anet napisał(a):
> tzn. smak nie był zły tylko mam wrażenie, że mu czegoś brakowało (mam
> nadzieje, że nie wypaczyłam sobie smaku tym kupnym u teściowej). No i mam
> pytanie czym doprawić taki sos aby był smaczny. Ja dodałam czosnek, bazylie,
> oregano, paprykę:słodką i ostrą, sól.
Ja bym nie dodawała oregano, jakos mi nie pasuje do sosu bolońskiego.
Nie piszesz, w jakiej postaci pomidorów użyłaś - z puszki, koncentratu?
Jeżeli z puszki, to sporo IMo trzeba posolić, podobnie jak świeże, IMO
pomidory lubią sól ;-). No i mięcho! Boloński musi być z mięchem :-). A
już w ostateczności jakiś tłuszcz, najlepiej oliwa i na niej podsmażona
na szkilsto cebulka... Tak, cebuli nie dodałaś!
Pozdrawiam
Ewa
|