Data: 2003-11-04 13:03:55
Temat: Re: masło
Od: "Robert Wańkowski" <r...@w...pl>
Pokaż wszystkie nagłówki
>
> > > > > > Dlaczego masło, które chciałem zmiękczyć w mikrofali i
przesadziłem
> > > > > > roztopiło się, a po ostygnięciu jest jakieś inne.
> > > > > sklarowało się :-))
> > > > A można odklarować? ;-)
> > > Po co? Takie jest lepsze.
> > W smaku?
>
> Przyznaj sie czy aby to nie było masło roślinne?
NIe. Roślinnego nie lubie.
> ;-)))
> Jeśli nie to wrzuć je do rondelka i sklaruj ale tak prawdziwie.
> Do potraw bedzie wyśmienite.
Takie prawdziwe sklarowanie polega na pozbyciu się wody? Czyli na małym
ogiu?
> A co do smaku? Ja wole jak jest wiecej masła w maśle.
> A smak jest dobry ale wiejskiego na wiosne.
> Takiego utłuczonego w drewnianej masielnicy, jadłeś kiedyś?
Może w dzieciństwie.
Robert
|