Data: 2004-04-25 20:54:26
Temat: Re: mięso na soli...?
Od: "Ewa (siostra Ani) N." <n...@y...com>
Pokaż wszystkie nagłówki
Le dimanche 25 avril 2004 ? 22:39:17, PEPE a écrit :
> od dawna przyrz?dzam kuraczaka na soli
> (dla nie zorientowanych - kilo soli wysypaae na blach?, kurczaka lekko
> przyprawiae i po?o?yae na tej rozsypanej soli - piec oko?o godziny...rezultat
> rewelacyjny! sól "wyci?ga" wi?kszo?ae t?uszczu...)
> pytanie moje dotyczy tego, czy kto? próbowa? tej sztuczki z innym mi?sem?
> szkoda by mi by?o zmarnowaae np. kilo schabu...
Ja robie kurczaka na soli tylko z najtlustszych i najwodnistszych
brojlerow, i jest to przpis magiczny. Niestety nigdy mi nie wyszedl
ten przepis z lepszych (wiejskich) kurczakow.
Wniosek dla mnie taki, ze nie ma co sie nad schabem znecac...
Ewcia
--
Niesz !
|